Jednorázové pracovné rukavice a ich využitie

Na živobytie si každý z nás zarába inak. Niekto je zručný a na chlebík si zarába manuálnou činnosťou, iní však svojou hlavou. Od každej pracovnej pozície však zamestnávateľ vyžaduje niečo iné. Manuálny pracovníci zväčša potrebujú pracovnú uniformu, ktorá musí spĺňať určite bezpečnostné nariadenia a predpisy. Zamestnanci, ktorí pracujú v skladoch, automobilových priemysloch, stavbách a podobne na svoju prácu potrebujú špecifické náradie, montérky, pracovné rukavice či ochranné prostriedky vo forme okuliarov alebo prilby. Zamestnanci v administratíve, bankách a pri ľahkých manuálnych prácach väčšinou žiadne pracovné odevy a uniformy nepotrebujú. Oni však majú nariadený dress code, ktorí si určí zamestnávateľ.

Kde sa dajú využiť jednorázové rukavice?

Biele pracovné rukavice

Využitie pracovných rukavíc

Bez pracovných rukavíc si niekto nevie predstaviť výkon svojho povolania. Pracovné rukavice majú v mnohých prípadoch veľké opodstatnenie a to napríklad kvôli tomu, že dokážu pracovníka ochrániť pred úrazom alebo majú aj hygienické využitie. Typov pracovných rukavíc je niekoľko a poznáme napríklad celokožené rukavice, ktoré ocenia najmä zvárači alebo kovové rukavice, ktoré sú určené pre mäsiarov. Avšak veľké využitie majú aj jednorázové rukavice. Dajú sa totiž použiť napríklad v potravinárskom priemysle, v laboratóriách alebo v zdravotníctve. Tento typ pracovných rukavíc je použiteľný iba jeden krát a to predovšetkým z hygienického hľadiska. S jednorázovými rukavicami sa stretávame aj v našom každodennom živote a možno si to ani neuvedomuje. Využívame ich napríklad pri výbere rôzneho pečiva alebo pri umývaní svojho auta na benzínovej stanici. Okrem týchto bežných činností ich využívame napríklad aj pri upratovaní a čistení domácností. Tieto rukavice totiž chránia našu kožu pred agresívnymi látkami, ktoré mnoho čistiacich prostriedkov obsahuje.

Jednorázové pracovné rukavice a ich cena

Cena jednorázových pracovných rukavíc sa pohybuje od vyhotovenia a od účelu ich využitia. Na trhu nájdeme tento typ pracovných rukavíc, ktoré stoja len niekoľko centov ale aj také, ktoré stoja niekoľko eur. Samozrejme, že tie lacnejšie rukavice sú určené na bežné činnosti a tie drahšie sa využívajú napríklad v zdravotníctve alebo v laboratóriách. Okrem jednorázových pracovných rukavíc dostať kúpiť aj jednorázový návlek na pažu, ktorý zabezpečí ešte lepšiu ochranu a hygienu na pracovisku.

Bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci rozhodne netreba podceňovať. Každý zamestnávateľ by mal zabezpečiť pracovisko tak, aby čo najviac eliminoval riziko úrazu. Všetky potrebné pracovné odevy a ochranné prostriedky nájdete na internetovej stránke https://www.dualbp.eu/.